dinsdag, 24. oktober 2006 - 12:58

40 bekeuringen voor fietsen zonder licht

Zwolle

De politie van Zwolle heeft maandag, tijdens een verlichtingscontrole in zowel de ochtendspits, als tijdens de avond, veertig fietsers bekeurd voor hun ondeugdelijke fietsverlichting.

Tijdens de maandagochtendspits werden op de Voorsterweg 11 fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting voerden. Op de Luttekestraat volgden nog eens 8 bekeuringen. ’s Avond werden op de Rijnlaan 4 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was, op de Luttekestraat 11 fietsers, en de Hogekampsweg 6. Daarbij was één bestuurder tweemaal bekeurd omdat hij het advies om te gaan lopen negeerde.

Met het oog op de verhoogde zichtbaarheid van fietsers voor andere weggebruiker, tijdens de donkere uurtjes, al dan niet onder slechtere weersomstandigheden, volgen er de komende periode meerdere verlichtingcontroles.

Een bekeuring voor het fietsen zonder deugdelijke verlichting kost sowieso 20 euro. Vanaf 16 oktober is er landelijk een fietsverlichtingsactie met het thema: "VAL OP, DAAR KUN JE MEE THUIS KOMEN�.

Op donderdag 26 oktober 2006, organiseert de gemeente Zwolle met de stadswacht, de fietsersbond en fietsenmakers in de binnenstad van Zwolle (Grote Markt) een verlichtingsactie.
Provincie:
Tag(s):