donderdag, 9. maart 2006 - 10:44

400 Meterbaan IJssportcentrum blijft gesloten

Eindhoven

Ruim een maand na een lekkage aan het leidingwerk van de (ammoniak) vriesinstallatie van het IJssportcentrum blijkt er opnieuw sprake van een lekkage in een ander deel van het leidingentracé (waarschijnlijk onder het asfalt). In nauw overleg met VROM en de MDRE is besloten om geen veiligheidsrisico te nemen voor bezoekers, personeel en de omgeving. Daarom is de 400 meterbaan voor de rest van het seizoen (t/m 12 maart) gesloten.

De overige onderdelen van het IJssportcentrum (de binnenbaan en de trainingsbaan) worden via aparte leidingen gekoeld en blijven gewoon geopend.

Putcorrosie is de oorzaak van dit soort lekkages. Deze plaatselijke roestvorming ontstaat van buitenaf door een combinatie van zuren en zuurstof in de grond en veroorzaakt zwakke delen in de leidingen. De leidingen zijn in het verleden periodiek gekeurd door gecertificeerde organisaties. Intussen heeft het management van Genneper Parken/het IJssportcentrum een onderzoek gestart om in de zomerperiode het leidingensysteem te vervangen.
Provincie:
Tag(s):