maandag, 24. april 2006 - 9:45

405 aanhoudingen na voetbalwedstijd

Rotterdam

De play-off-wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die zondagmiddag in de Kuip werd gespeeld, kende wat incidenten buiten het stadion. De politie voerde een aantal charges uit. Hierna had de regeling een ordelijk verloop. Bij het stadion arriveerden in de morgen twee combitreinen uit Amsterdam met in totaal 1300 Ajaxsupporters. De treinreis vanuit Amsterdam verliep goed.

In de tweede helft verlieten groepen teleurgestelde Feyenoordsupporters (hooligans), als gevolg van het ‘sportieve’ verloop van de wedstrijd, het stadion. Op de Marathonweg verzamelde ze zich, waarbij ze onderling slaags raakten. De mobiele Eenheid heeft een aantal charges uitgevoerd, waarna de rust weerkeerde. Bij deze actie zijn achttien mensen aangehouden. Na dit incident heeft de politie, als gevolg van het niet te accepteren gedrag, op een sportcomplex een grote groep en later op het Marathonviaduct een nog grotere groep aangehouden.

In totaal ongeveer 405 mensen. Zij zijn overgebracht naar verschillende politiebureaus. Ze worden verdacht van het verstoren van de openbare orde, openlijke geweldpleging, niet voldoen aan een bevel of vordering en het overtreden van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Daarnaast zijn er nog 20 mensen aangehouden voor belediging, belemmering en bezit / afsteken vuurwerk. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en zijn de twee treinen met Ajaxsupporters weer naar Amsterdam vertrokken.
Provincie:
Tag(s):