vrijdag, 1. december 2006 - 10:01

44 Aanhoudingen bij internationale grenscontrole

Venlo

Bij een internationale politiecontrole in de grensstreek tussen Elmpt (bij Roermond) en Emmerich , zijn donderdag 44 aanhoudingen verricht. Dit maakten de politie Limburg-Noord en de Politie van Mönchengladbach bekend. Naast de politie maakten ook de Koninklijke Marechaussee, de Spoorwegpolitie, de Douane en de KLPD deel uit van de grote grenscontrole.

De controles waren een initiatief van de Duitsers, maar in het kader van het verdrag tussen Nederland en Duitsland, dat op 1 september van dit jaar is gesloten, werd de samenwerking met de Nederlandse politie snel bewerkstelligd. Deze controle is een eerste grote samenwerking sinds de ondertekening van het verdrag en luidt een periode in met meer aandacht voor structurele en intensieve internationale samenwerking.

De controles die donderdagavond plaatsvonden tussen 17.00 en 22.00 uur waren met name gericht op mensenhandel, de aanwezigheid van verdovende middelen, het gebruik van alcoholhoudende drank en het controleren van bestuurders en hun documenten en voertuigen in algemene zin.

In totaal werden er door de Nederlandse politie volgens de eerste cijfers ongeveer 650 voertuigen gecontroleerd. Er werden circa 20 verdachten aangehouden door de Nederlandse politie en ongeveer 80 bekeuringen uitgeschreven. Aan Duitse zijde werden 24 mensen aangehouden. De Nederlandse politie heeft zo’n 135 personen ingezet tijdens de controle.

Zowel de Nederlandse als de Duitse politie spreken van een succesvolle gezamenlijke controle.
Provincie:
Tag(s):