maandag, 5. juni 2006 - 11:42

475.000 bezoekers voor Het Spoorweg-museum

Utrecht

Op 5 juni 2006 viert het nieuwe Spoorweg-museum in Utrecht zijn eerste verjaardag. In één jaar tijd heeft het museum 475.00 bezoekers ge-trokken. Ter vergelijking: Het oude museum werd door gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar bezocht.
Met dit bezoekersaantal staat het Spoorwegmuseum op dit moment op de vierde plaats van best bezochte musea van Nederland.

Op 7 september 2003 sloot het Spoorwegmuseum haar deuren voor een grootschalige verbouwing. Doel van deze operatie was een museum te creëren dat een middenweg zoekt tussen educatie en entertainment. Bezoekers moeten de treingeschiedenis niet bekijken maar beleven. Het museum realiseert 'werelden' die de hoogtepunten presenteren uit het indrukwekkende spoorwegverleden.

De komende jaren zal het museum de formule van educatie in de vorm van vermaak verstevigen. Verschillende productinnovaties staan op de planning zoals het meer inzetten van rijvaardige treinstellen, de bouw van Europa's grootste modelspoorbaan en de ontwikkeling van een dagelijkse show in het museum
Provincie:
Tag(s):