vrijdag, 26. mei 2006 - 10:27

49 van de 50 aangehouden jongeren weer vrij

Schiedam

Van de 50 jongeren die vrijdag 26 mei 2006 rond 06.00 uur op station Schiedam zijn aangehouden zijn er 49 in vrijheid gesteld. Eén verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van vernieling van een bankstel in de trein. Tegen de overige jongeren is geen proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn rond het middaguur heengezonden.

Uit het onderzoek dat de Spoorwegpolitie van Korps landelijke politiediensten in samenwerking met de politie Rotterdam Rijnmond is ingesteld is vastgesteld dat in ieder geval 1 persoon verantwoordelijk kan worden gesteld voor een vernieling in de trein van Rotterdam naar Delft. Hij sloopte een bank en wierp deze uit het raam.

Naast deze vernieling leegden een aantal personen de prullenbakken in de coupe waar de vernieling plaats en werd er met patat frites gegooid. Deze incidenten was voor de conducteur aanleiding om de politie in kennis te stellen. De vijftig inzittenden van deze coupe zijn aangehouden en om praktische redenen overgebracht naar het cellencomplex van de rechtbank in Rotterdam. Afgezien van de vernieling die is gepleegd konden de overige jongeren niet verantwoordelijk worden gesteld voor de bevuiling in de trein.

De politie van Schiedam had vrijdagochtend vijftig jongeren aangehouden die werden verdacht vernielingen te hebben aangericht in een trein. Omstreeks half zes meldde een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen dat in de trein Rotterdam richting Delft een groot aantal jongeren vernielingen hadden aangericht. Het treinstel werd bij station Schiedam stilgezet.

De jongeren zaten allemaal in één coupe, waar vernielingen waren aangericht en prullenbakken geleegd. Alle vijftig zijn met bussen naar een politiebureau gebracht en werden verdacht van vernieling. De Spoorwegpolitie stelde samen met de politie Rotterdam-Rijnmond een onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachten bij de vernielingen.
Provincie:
Tag(s):