donderdag, 16. februari 2006 - 13:43

4e aanhouding in gijzelings-zaak Echt

Echt

Op vrijdag 17 februari 2006 zijn een 23 en een 24 jarige man, alsmede een 50-jarige vrouw voorgeleid aan de Rechter-Commissaris bij de Rechtbank in Roermond. Het Openbaar Ministerie in Roermond verdenkt hen van gijzeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot doodslag. De Rechter-Commissaris heeft deze verdachten voor een periode van 14 dagen in bewaring gesteld. Op vrijdag 17 februari is een 21-jarige vrouw als vierde verdachte aangehouden. Zij wordt op vrijdag 17 februari voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en verdacht van dezelfde feiten.

Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat de aanleiding voor deze zaak in de familiesfeer ligt. Het onderzoek bevindt zich in een afrondende fase.

Op woensdag 15 februari 2006 zijn al drie verdachten aangehouden op verdenking van gijzeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging doodslag. Er heeft een technisch onderzoek plaatsgevonden onder andere in de woning van één van de slachtoffers aan de Isabellastraat in Echt. Dat maakte het OM in Roermond donderdagmiddag al bekend.

De Isabellastraat werd voor het verkeer afgesloten in verband met het onderzoek. Volgens omwonenden zou er in het huis alleen een vrouw hebben gewoond. Zij is dus mogelijk slachtoffer geworden van zware mishandeling en poging tot gijzeling danwel wederrechtelijke vrijheidberoving.

De politie plaatste tijdens het onderzoek in de Isabellastraat een kantoorunit bij de woning. Ook werden er aggregaten geplaatst voor stroom voor lichtvoorziening.
Provincie:
Tag(s):