vrijdag, 12. mei 2006 - 11:19

50 senioren geëvacueerd voor gaslekkage

Harlingen

Circa vijftig inwoners van Zorgcentrum De Spiker (Zorggroep Noorderbreedte) aan de Saltryperlaan 1 zijn vrijdagochtend na een melding van een gaslek uit voorzorg geëvacueerd. Met de evacuatie is onmiddellijk begonnen. Politie, brandweer en ambulance waren, na de melding om 09.50 uur, snel ter plaatse.

De brandweer stelde samen met het nutsbedrijf Essent een onderzoek in waarna de situatie binnen een half uur weer onder controle was. Alle ramen en deuren van het gebouw werden uit voorzorg geopend. De evacuatie van de senioren kon daarna gestaakt worden.
Het verzorgingstehuis telt ongeveer 125 bewoners, 42 werden overgebracht naar het wooncentrum Harlinga aan de Noorderkade, acht bewoners zijn door familieleden opgehaald. De oorzaak van het gaslek is onduidelijk.

Bewoner Dhr. de Geus van kamer 139 mag van Roely Hoxe (op onderste foto rechts) nog niet terug naar zijn kamer, wel mag hij alvast in de kantine zitten. Roely Hoxe is receptioniste en had vandaag een vrije dag maar omdat ze in de buurt woonde en een heel leger hulpverleners naar haar werk zag gaan bedacht ze zich geen moment en ging meteen helpen met de evacuatie.
Provincie:
Tag(s):