woensdag, 20. september 2006 - 21:23

50.000 euro gaat aan neus Hoogeveen voorbij

Hoogeveen

Het is burgemeester Willem Urlings niet gelukt om de hoofdprijs van 50.000 euro voor het beste plan op het gebied van sociale samenhang in de wacht te slepen. Hij presenteerde in Utrecht het plan Trots op Krakeel tijdens een prijsvraag die de stichting DOEN ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan had uitgeschreven.

‘Trots op Krakeel’ was één van de negen genomineerde projecten. Met dit project wil Hoogeveen de leefbaarheid in de wijk Krakeel vergroten door het isolement van ouderen, mensen met een handicap, langdurig werklozen en allochtonen terug te dringen. Een van de middelen is het gesloten dienstensysteem Sterrendienst, waarbij wijkbewoners elkaar diensten verlenen zonder dat er geld aan te pas komt.

Tijdens het jubileumdag van DOEN gingen drie projecten door naar de finaleronde en ‘Trots op Krakeel’ keerde hierin niet terug. Uiteindelijk kwam Breda, volgens de jury, als beste uit de bus en ging deze gemeente met de hoofdprijs van 50.000 euro aan de haal. Breda won met het project Ketting en Kracht, dat gericht is op allochtone vrouwen.

De stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. Dit doet zij door middel van het subsidiëren en financieren van initiatieven op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Cultuur en Welzijn. Stichting DOEN ontvangt hiervoor geld van de Goede Doelen Loterijen.
Provincie:
Tag(s):