dinsdag, 31. oktober 2006 - 18:03

50.000 extra alerte oren en ogen voor de politie

Oosterhout

Afgelopen week heeft de 50.000ste deelnemer aan SMS-Alert zich aangemeld bij de politie Midden en West Brabant. Deze werd maandag door de burgemeester mevr. Huijbregts-Schiedon en de wijkagent in het zonnetje gezet. Naast ene bos bloemen en een presentje van de burgemeester had wijkagent Wout Dalmaijer had een grote taart en een mini-politiepetje voor de zoon des huizes (4 jaar) meegenomen.

In 2006 maakte de politie tot op heden 106 keren gebruik van SMS-Alert. Veelal werd het gebruikt voor de vermissing van personen. Ook zette de politie SMS-Alert in als waarschuwingsmiddel tegen woninginbrekers, auto-inbrekers in bepaalde wijken en werd alarm geslagen nadat personen kinderen ongewenst lastig vielen (o.a. in Prinsenbeek en Waalwijk). Verder werd een stroomstoring en uitval van stadsverwarming via SMS-Alert bekend gemaakt. Recent meldde de politie de ontsnapping van een slang aan de inwoners van Hilvarenbeek.

Op 1 juli 2004 startte SMS-Alert in Tilburg naar het idee van een Tilburgse wijkagent. Daarna ging de gefaseerde uitbreiding over de regio Midden & West Brabant van start. Inmiddels is SMS-Alert actief in bijna de hele regio.

Naast deze succesvolle lancering kregen ook andere politiekorpsen belangstelling voor SMS-Alert. In de politieregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid is SMS-Alert van start gegaan. Ook andere korpsen zoals Gelderland Zuid, Gelderland Noord-Oost, het KLPD en Haaglanden voeren het systeem binnenkort in. Brabant-Zuid-Oost overweegt het systeem in te voeren.
Provincie:
Tag(s):