woensdag, 18. oktober 2006 - 9:08

50e CL-goal Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy heeft weer eens een mijlpaal bereikt. In de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd van Real Madrid tegen Steaua Boekarest scoorde hij de laatste Madrileense treffer. Het betekende de 50e Champions League-goal uit zijn loopbaan.

De ploeg van trainer Fabio Capello was in Roemenië heer en meester. Geruggensteund door een vroege treffer van Sergio Ramos, kopbal uit een corner van Guti, stuurde het Steaua van het kastje naar de muur. Het leidde na een dik half uur spelen tot de tweede treffer van de Spanjaarden. Een combinatie via Robinho en Emerson leidde tot balbezit voor Van Nistelrooy. Die had de 2-0 moeten maken, maar stuitte op doelman Carlos Fernandes. Raul was in de rebound echter attent.

Na rust ging de Koninklijke onverdroten verder. Met name Robinho toonde zich een smaakmaker. Hij bekroonde zijn goede spel met een schitterende treffer. Komend vanaf rechts, kapte de Braziliaan naar binnen om vervolgens met een heerlijke krul de bal in de verre hoek te laten ploffen. Toch was de treffer van de Goddelijke Kanarie niet de mooiste goal van de avond. Die was weggelegd voor Van Nistelrooy. Met een fantastische lob liet de Nederlander Fernandes kansloos. Dat Badea nog tegenscoorde, was slechts interessant voor de statistieken.

Olympique Lyon onderstreepte maar weer eens dat het een kanshebber is voor de winst in de Champions League dit seizoen. Uit bij Dynamo Kiev won het afgetekend met 0-3. Een vrije trap van wie anders dan Juninho na een half uur spelen zette de Fransen op het goede spoor. Acht minuten later draaide Källström zich in de zestien goed vrij. Vrij voor keeper Lutsenko, de vervanger van de geblesseerde Sjovkovsky, maakte de Zweed geen fout. Direct na rust werden de aspiraties van de thuisploeg meteen de grond ingeboord door Malouda. De international kopte een corner via de onderkant van de lat kiezelhard binnen, 0-3.

Door de driepunter blijft Lyon aan de leiding met de volle buit na drie duels. Real volgt met drie punten minder. Steaua staat daar weer drie punten achter. Kiev is nog puntloos.
Categorie:
Tag(s):