maandag, 6. februari 2006 - 20:47

50ste traditionele zeilrace

Delfzijl

Op 9, 10 en 11 juni organiseert de Koninklijke Zeil- & Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl weer de traditionele zeilrace Delzijl-Borkum-Delfzijl. Deze race is een ware uitdaging voor de echte zeezeilers en is een waar gevecht met de elementen zoals wind, stroom, getij etc.

In 1957 werd de race voor het eerst gevaren onder auspiciën de vereniging “Actieve zeilers van Neptunus Delfzijl�. Snel gerekend wil dat zeggen dat in 2006 de vijftigste verjaardag van deze race gevaren wordt.

Dit wil Zeilvereniging Neptunus niet onopgemerkt voorbij laten gaan en de organisatie wordt groots aangepakt. In samenwerking met de Duitse vrienden van Wassersportverein Burkana e.V. op Borkum wordt het een waar festijn, waarbij het maritiem karakter de boventoon zal voeren.

Op vrijdag 9 juni wordt een klassiek schip te water gelaten. De spitsgatter Njord, die ook de eerste Borkum-race heeft meegevaren, is helemaal gerestaureerd zal dan weer opnieuw haar eerste tocht gaan maken tijdens deze jubileumtocht.

Op zaterdag 10 juni zal de hele vloot, bestaande uit meer dan 100 zeilschepen, vertrekken richting Borkum, uitgezwaaid door alle genodigden vanaf het passagiersschip “Wappen von Borkum� van rederij AG Ems. Dit schip zal ook meevaren tijdens de race met belangstellenden en genodigden.

De aankomst op Borkum wordt dit jaar extra feestelijk door de muziek van de fanfares van Borkum en het Delfzijs Harmonie Orkest. Op het eiland zijn verder tal van feestelijke activiteiten.

Op zondag 11 juni start het tweede deel van de race, weer terug naar Delfzijl, waar de schepen wederom feestelijk worden ontvangen met life-muziek op de steigers. Op de boulevard van het haventerrein zullen diverse activiteiten georganiseerd worden voor de zeilers en voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):