zondag, 26. februari 2006 - 21:59

52ste Grote Twentse Carnavals Optocht

Oldenzaal

Zondag ging alweer de 52ste editie van de Grote Twentse Carnavals Optocht van start. Het carnaval van Oldenzaal is een jaarlijks terugkerend feest, dat ruim 100.000 bezoekers naar Oldenzaal trekt. De optocht is van grote betekenis voor de stad en de gemeente. Grote- en kleine groepen en een- en tweelingen nemen deel aan de optocht. Hoogtepunt zijn natuurlijk de praalwagens van de diverse verenigingen uit Twente.

Om13.00 uur ging de tocht van start in de Beatrixstraat, en gaat via de Steenstraat, Grootestraat, Markt, Bisschopstraat, Molenstraat, Oliemolenstraat, Kruisstraat, Dr. Arienstraat, Dr. Kuyperstraat, Anjerstraat, Huurnestraat en de Nieuwstraat.

Na de optocht kunt u nog tot in de kleine uurtjes carnaval vieren in de diverse cafe`s in Oldenzaal. Veel cafe`s hebben voor deze feestmiddag / avond de alom bekende dweilpas ingevoerd. Alleen met deze dweilpas heeft men toegang tot de aangesloten cafe`s. De dweilpassen zijn reeds bij elk verkooppunt uitverkocht.

De jaarlijkse kinderoptocht vindt op dinsdag 27 februari plaats in het centrum de stad. Op dinsdag 28 februari is er het traditionele bokverbranden.
Provincie:
Tag(s):