donderdag, 24. augustus 2006 - 21:55

600 woningen ontruimd voor twee vliegtuigbommen

Eindhoven

Recent zijn in de wijk Meerhoven opnieuw twee niet-ontplofte vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze worden op dinsdag 7 november onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg moeten daarvoor in de Eindhovense wijk Meerhoven en in de Veldhovense wijk Noordrand in totaal ruim 600 woningen worden ontruimd.

Omdat beide bommen, Amerikaanse vijfhonderdponders, dicht bij woningen in de wijken Meerhoven en Noordrand liggen, is een gedeeltelijke ontruiming noodzakelijk. Bewoners dienen op 7 november hun woning om 08.00 uur te hebben verlaten. Vanaf dat moment mag niemand meer het veiligheidsgebied in. Het gebied mag weer worden betreden als via Omroep Brabant het sein 'veilig' is gegeven. De verwachting is dat dit rond 16.00 uur zal zijn.

Bewoners die hun woningen moeten verlaten, worden voor zover gewenst en nodig, opgevangen in zorgcentrum Rundgraafpark. Voor vervoer van minder validen wordt gezorgd.

Omdat de bomruiming bij bewoners en andere belanghebbenden mogelijk vragen oproept, organiseren de gemeenten Eindhoven en Veldhoven op 2 oktober een informatieavond. Bewoners ontvangen binnenkort een brief van hun gemeente met aanvullende informatie.
Provincie:
Tag(s):