vrijdag, 22. december 2006 - 9:41

7 Brandstichters Joure opgepakt

Joure

De afgelopen drie weken werden er maar liefst zeven verdachten, inwoners van Joure in de leeftijd 23, 20, twee van 18 en drie jongens van 16 jaar, aangehouden. Zij bekenden verantwoordelijk te zijn voor in totaal 33 brandstichtingen.

In de afgelopen acht weken heeft een rechercheteam – variërend van 6 tot 12 medewerkers - van de politie Fryslân, bestaande uit rechercheurs uit Leeuwarden, Sneek en Joure, een onderzoek ingesteld naar de 42 branden, die gewoed hebben in Joure in de periode van april dit jaar tot begin november. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de daders.

Eén van de verdachten bekende de woningbrand op 14 september 2006 in de Waling Dijkstrastraat in Joure. Bij deze brand raakte de 76-jarige bewoonster ernstig gewond. Naast de woningbrand bestonden de brandstichtingen hoofdzakelijk uit coniferenhagen. Verder werden een mobiel toilet, een schaftkeet en fietsen in brand gestoken. De verdachten stichten de branden in wisselende samenstelling.

De verdachten van 23 en 20 jaar werden op 20 december voor de Raadkamer geleid. De Raadkamer heeft het voorarrest met 30 dagen verlengd. De andere verdachten zijn in vrijheid gesteld. Na de aanhoudingen van de verdachten zijn er in Joure geen brandstichtingen meer geweest.
Provincie:
Tag(s):