woensdag, 28. juni 2006 - 8:47

7-jarig meisje komt om bij woningbrand

Lelystad

Bij een woningbrand op de Kempenaar in Lelystad is dinsdagavond een 7-jarig meisje omgekomen. Haar moeder raakte zwaar gewond. De brand brak uit op de bovenste etage waar de moeder en het meisje zich bevonden.

Omstreeks 22.15 uur werd de brand ontdekt waarna omwonenden geprobeerd hebben om de 29-jarige bewoonster en het meisje uit de woning te halen. De 32-jarige bewoner en zijn 4-jarig zoontje konden de woning zelfstandig verlaten. Ondanks hun pogingen lukte het de omstanders en politieagenten niet om de vrouw en het meisje te bevrijden waarna de brandweer hen later uit de woning kon halen en de brand bluste. De man en zijn zoontje zijn met verwondingen naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad vervoerd. De vrouw is met ernstige brandwonden overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk. Het meisje werd vervoerd naar het AMC in Amsterdam waar ze is gereanimeerd. Haar letsel was van een dusdanig ernstige aard dat ze daaraan later is overleden.

Geschrokken buurtbewoners zijn opgevangen en voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Twee agenten moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen omdat zij te veel rook hadden ingeademd.
Provincie:
Tag(s):