zaterdag, 28. oktober 2006 - 14:56

70 bekeuringen bij integrale verkeerscontrole

Nuenen

Op de parkeerplaats Vaarle aan de A270 vond tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 4.00 uur een integrale verkeerscontrole plaats. De controle werd georganiseerd door de politie in samenwerking met justitie, de douane, de belastingdienst, Provincie Noord-Brabant, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de brandweer. In totaal werden 387 voertuigen gecontroleerd en 70 bekeuringen uitgedeeld.

In totaal werden dan ook 387 blaastesten afgenomen. Zes automobilisten, waaronder vijf mannen en een vrouw, werden betrapt met een te hoog alcoholpromillage.

Verder werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, het kentekenbewijs en het identificatiebewijs, het niet dragen van de autogordel, het ontbreken van een geldige APK en niet in orde zijnde verlichting. Ook werd het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Helmond ingenomen omdat hij 50 km te hard had gereden.

In de auto van een 24-jarige man uit Den Haag werd een vuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden voor verder onderzoek. Bij een 31-jarige Helmonder werd 7 gram cocaïne aangetroffen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde vijftien taxi’s en vijf bussen. Er werden drie overtredingen geconstateerd, twee in verband met het niet bij zich hebben van de werkmap en één voor een rittenstaat die niet in orde was.

De douane constateerde onder andere twee overtredingen van de Wet BPM (belasting op personenauto’s en motorrijwielen). De belastingdienst controleerde op houderschapsbelasting en belastingschuld en registreerde in totaal een bedrag van ruim 650.000 euro. Op de controleplaats werd hiervan 3.528 euro contant of via pin betaald. Daarnaast werden veertien voertuigen in beslag genomen.

Het doel van deze grootschalige aanpak is weggebruikers bewust te maken van het belang van veilig gedrag in het verkeer, waardoor de kans op verkeersslachtoffers kleiner wordt. Daarnaast is de gezamenlijke werkwijze door de verschillende handhavingdisciplines efficiënt en wordt de pakkans niet alleen op verkeersveiligheid, maar op ook op andere gebieden zoals bijvoorbeeld belastingzaken, vergroot.
Provincie:
Tag(s):