vrijdag, 11. augustus 2006 - 11:01

71 aanhoudingen bij drugscontrole

Maastricht

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdagavond 10 augustus 71 aanhoudingen verricht bij een drugscontrole in diverse stoptreinen van Maastricht naar Luik. Met behulp van een drugshond lokaliseerde de politie bij een groot aantal passagiers kleine hoeveelheden soft- en harddrugs.

In totaal werden 200 gram marihuana, 30 gram hasj, 15 gram heroïne, twee doosjes paddo’s, twee doosjes zaadjes, een pijp, een vermaler en een mes in beslag genomen. Zes reizigers kregen een boete voor de uitvoer van verdovende middelen. Zij hadden meer dan 5 gram softdrugs of meer dan een halve gram harddrugs bij zich. De overige reizigers moesten hun drugs inleveren.

De drugscontrole werd gehouden in samenwerking met politie Limburg-Zuid, Koninklijke Marechaussee en Federale Politie België. De Spoorwegpolitie voert regelmatig controles uit in internationale treinen. De acties zijn gericht op het bestrijden van drugsoverlast en drugstoerisme. Uitvoer van verdovende middelen is verboden. Bij deze acties maakt de politie gebruik van politiehonden die speciaal zijn opgeleid voor het opsporen van verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):