dinsdag, 24. oktober 2006 - 14:41

8 discogangers licht gewond na vlucht voor regen

Amsterdam

Maandagavond raakten 8 mensen lichtgewond nadat een onverwacht groot publiek, mede door de plotselinge zware regen, probeerde een discotheek aan de Daniël oedkoopstraat binnen te komen. De druk op de ingang en de hekken was zo groot dat er gevaarlijke situaties ontstonden. Vijf mensen werden gearresteerd voor het niet opvolgen van politieaanwijzingen. De GGD ontfermde zich over zes feestgangers met onderkoelingsverschijnselen en het GVB zette extra nachtbussen in.

In de discotheek werd een feest voor circa 2000 bezoekers gehouden. Rond elf uur stroomde de ingang en de voorruimte vol met meer dan 600 feestgangers. Omdat alle bezoekers gefouilleerd moesten worden en de toegangscontrole deugdelijk werd uitgevoerd ontstonden lange wachtrijen.

Op het moment dat het ook nog begon te regenen werd de druk op de portiers zo groot dat de politie werd gealarmeerd. Met behulp van twee politiehonden en bijna twintig agenten kon ruimte worden gecreeerd waarna de bezoekers gedoseerd naar binnen konden. Vijf mensen die zich misdroegen en weigerden politieaanwijzingen op te volgen werden gearresteerd.

Zes feestgangers werden door ambulancepersoneel met onderkoelingsverschijnselen opgevangen en behandeld. Twee bezoekers raakten lichtgewond bij een onderlinge vechtpartij. Het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf zette op verzoek van de politie extra nachtbussen in om de feestgangers veilig te vervoeren.

De politie heeft aangegeven het voorval te evalueren met alle benodigde partijen om herhaling in de toekomst te voorkomen
Provincie:
Tag(s):