donderdag, 17. augustus 2006 - 13:47

8-Jarige bedankt agenten

Emmeloord

De 8-jarige Mike Zethof uit Emmeloord heeft woensdagmiddag twee politieagenten in het zonnetje gezet. Hij wilde hen bedanken voor hun inzet voor een verwenweekend van de Stichting Doe een Wens. Speciaal daarvoor overhandigde hij een fotolijst met foto’s van die gebeurtenis aan de motoragenten in het politiebureau van Emmeloord.

Omstreeks 14.00 uur verzamelden Mike en zijn familie zich op het politiebureau, waar de motoragenten het cadeau in ontvangst namen. In ruil ontving Mike van de politie een speelgoed-politiemotor als aandenken.

De politie in de Noordoostpolder werd begin dit jaar benaderd door de Stichting Doe een Wens. Zij wilden graag politiebegeleiding bij de uitvoering van de wens van een ernstig ziek jongetje. Mike heeft een ernstige aandoening, maar is helemaal weg van piraten en politie. Doe een Wens organiseerde voor hem een wensweekend en de politie wilde daaraan wel meewerken. Samen met zijn ouders en twee jongere broertjes ging Mike een weekend naar Engeland voor een bezoek aan een piratenpretpark.

Mike vond het geweldig, evenals zijn 6-jarige broertje Justin. Beiden mochten voor aanvang van de rit op een politiemotor zitten en hadden via de helm en mobilofoon contact met elkaar. Zelfs Mikes moeder nam even plaats op de motor.

Vanaf zijn huisadres in Emmeloord ging Mike op 7 april ’s middags met een limousine naar de haven, waarvandaan zijn boot naar Engeland vertrok. Het hele gezin was verkleed als piraat. De hele route door Flevoland, via de A6 tot en met Almere, kreeg hij politie-escorte met zwaailicht en sirene van de twee motoragenten. De hele familie was hier zo over te spreken, dat zij een fotocollage hadden gemaakt van de begeleiding. Deze hangt nu op het politiebureau in Emmeloord.
Provincie:
Tag(s):