zondag, 5. februari 2006 - 15:23

8 Man in een auto; 4 gewonden

Burgum

Zondag om 1.25 uur zijn bij een eenzijdig ongeval aan de Oude Commissieweg vier personen gewond geraakt. De slachtoffers maakten deel uit van acht inzittenden van een personenauto. De Mazda 323 werd bestuurd door een 20-jarige inwoner van Damwoude die levensgevaarlijk gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis van Groningen is gebracht.

Een 16-jarige inwoonster van Dokkum is met hoofdletsel per ambulance naar het MCL ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Een 18-jarige inwoner van Broeksterwoude is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht. Een 22-jarige inwoner van Broeksterwoude is met beenletsel per ambulance naar het MCL ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

De overige vier passagiers, twee inwoners van Burgum van 19 jaar en een 16-jarige inwoner van Broeksterwoude en een 18-jarige inwoonster van De Valom kwamen met de schrik vrij.

Toen de politie ter plaatse kwam zaten er nog drie personen in de auto. De ernstig gewonde bestuurder, een slachtoffer dat met een beenbreuk op de achterbank zat en een slachtoffer die met een beenbreuk in de kofferruimte lag. Door het dak van de Mazda te knippen zorgde de brandweer ervoor dat de slachtoffers snel uit de auto bevrijd konden worden. Hierdoor kon het personeel van de ambulancedienst snel hulp verlenen.

De auto reed in de richting van Burgum en was in de slip geraakt, rondgetold en tegen een boom tot stilstand gekomen. Vermoedelijk is de zware belading van het voertuig mede van invloed geweest op het ongeval. Naast de gebruikelijke zitplaatsen gebruikten de inzittenden ook de kofferbak. De politie gaat nog in verder gesprek met de betrokkenen. Het autowrak is door een takeldienst afgevoerd en het kenteken is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):