vrijdag, 25. augustus 2006 - 14:52

80 biografen schrijven biografie vaarweg Lemmer-Delfzijl

Aan de oevers van de vaarweg Lemmer-Delfzijl die als een levensader door Groningen en Friesland stroomt, schrijven op vrijdag 1 september 2006 80 biografen de 'Biografie van de vaarweg Lemmer-Delfzijl'. Als landschapsschilders van het woord bemannen 80 auteurs tussen 11.00 en 17.00 uur 80 observatieposten langs de hele vaarwegroute. Het publiek krijgt op 1 september de gelegenheid over de schouders van de biografen mee te kijken.

De auteurs waaronder bekende schrijvers zoals K. Schippers, Manon Uphoff, Nicolaas Matsier, Pauline Slot, Marga Kool, Hans Aarsman en regionale specialisten zoals Peter Karstkarel, Klaas Jansma, Wilco Berga en Meindert Talma zitten ondermeer bij bruggen, sluizen, pontjes, aquaducten, jachthavens, industrieterreinen, op campings en op bootjes aan de vaarweg. De observaties die op 1 september aan het papier worden toevertrouwd, worden gebundeld in de 'Biografie van de vaarweg Lemmer -Delfzijl" die eind 2006 worden uitgegeven door de Friese Pers Boekerij.

De biografie is een project van grafisch vormgever Vanessa van Dam en beeldend kunstenaar/publicist Sjaak Langenberg dat in opdracht van de provincies Groningen en Fryslân is ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):