vrijdag, 13. januari 2006 - 12:10

87-jarige man kwam op straat om door ongeval

Leeuwarden

De 87-jarige man die woensdag 11 januari in de Beetgumerstraat dood op straat werd gevonden is door een ongeval omgekomen. Zowel de sectie als het door de politie ingestelde onderzoek geeft geen aanwijzingen voor een misdrijf. Het slachtoffer verkeerde in een slechte lichamelijke conditie. Vermoedelijk is hij onwel geworden, voor hulp naar buiten gelopen en ten val gekomen. Door het openbaar ministerie is besloten dat er geen verder onderzoek zal worden ingesteld.

’Zolang de toedracht of de doodsoorzaak niet met zekerheid vaststaat, stelt de politie in dergelijke gevallen een grootschalig onderzoek in.’ Stelt Herman Olijerhoek, voorlichter bij de politie. ‘Mocht later toch blijken dat het om een misdrijf gaat, dan zijn in ieder geval belangrijke sporen, die kunnen leiden tot de aanhouding van de dader, niet verdwenen. Als het gaat om een mensenleven kan het onderzoek niet zorgvuldig genoeg gebeuren. Dat was in deze zaak ook het geval.’

De dode man werd gevonden voor een woning aan de Beetgumerstraat. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart naar de mogelijke doodsoorzaak. De politie werkte met 10 rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):