zondag, 18. juni 2006 - 19:31

900 pillen bij bushalte gevonden

Bergen op Zoom

Zondagmorgen omstreeks 11.00 uur kreeg de politie de melding dat bij een bushalte aan de Heiningen een grote hoeveelheid losse pillen was gevonden. De politie trof ter plaatse zo’n 900 pillen aan. Bij onderzoek bleek het te gaan om twee verschillende medicijnen, die dienen als middel tegen epilepsie en als antidepressiva.

Omdat de pillen er in de optiek van een kind als pepermuntjes uit zouden kunnen zien, riep de politie direct de hulp in bij een apotheek om de risico’s in te schatten voor de volksgezondheid. Hieruit kwam naar voren dat na gebruik van vier of meer pillen de maag van de gebruiker zou moeten worden leeggepompt in het ziekenhuis. De bijwerkingen zijn onder meer: misselijkheid, braken, sufheid en slaperigheid.

De politie heeft met behulp van SMS Alert een waarschuwing uitgedaan aan de Bergse bevolking SMS Alert biedt de politie de mogelijkheid om mensen, die zich hiervoor hebben aangemeld, op hun mobiele telefoon te waarschuwen. In dit geval werden direct ruim 500 mensen in de omgeving gewaarschuwd. Het middel beleefde hiermee zondagmiddag haar primeur in Bergen op Zoom. Tevens werden kinderen, die in de omgeving van de Heiningen op straat speelden, door politiemensen gewaarschuwd.

Bij de bushalte werd een schriftelijke waarschuwing opgehangen. Ook de media werden opgeroepen om door middel van publicatie eventuele vinders op de risico’s van de medicijnen te attenderen. De politie heeft nog geen enkel idee hoe de medicijnen hier terecht gekomen zijn. Zij roept mensen, die de medicijnen eventueel hebben meegenomen, op deze in te leveren bij het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):