dinsdag, 3. oktober 2006 - 14:43

96-jarige na beroving overleden

Dordrecht

De 96-jarige vrouw die op vrijdag 29 september het slachtoffer werd van een beroving in de Dordtse binnenstad is zondag 1 oktober j.l. overleden. De vrouw kwam tijdens de beroving ten val waarna zij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar zij werd geopereerd aan haar heup. Zij is een dag later overleden in het ziekenhuis. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De 33-jarige verdachte uit Dordrecht is maandag 2 oktober door de rechter-commissaris in voorlopige hechtenis gesteld wegens diefstal met geweld de dood ten gevolg hebbend.

De verdachte heeft tevens bekend dat hij op donderdag 28 september een diefstal heeft gepleegd. Hij verklaarde de tas uit een rollator te hebben gepakt van een 82-jarige vrouw uit Dordrecht. De politie Zuid-Holland-Zuid heeft op vrijdag 29 september hiervoor getuigen opgeroepen.

De man was eerder al aangehouden geweest voor twee andere diefstallen. Op 20 september 2006 werd de voorlopige hechtenis door de raadkamer van de rechtbank opgeheven. Het OM is in beroep gegaan bij het Hof tegen de beslissing van de rechtbank.

Het ging om een diefstal van een boodschappentas van een 80-jarige vrouw op 4 september 2006 en diefstal van een tas van een 93-jarige vrouw op 6 september 2006. Beiden waren in Dordrecht gepleegd.
Provincie:
Tag(s):