dinsdag, 31. oktober 2006 - 17:48

€ 10.000 beloning voor tip in verkrachtingszaak

Zwolle

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 02.45 en 03.15 uur, vond op de Middelweg in de omgeving van de Mastenbroekerbrug een verkrachting plaats van een jonge vrouw uit Zwolle. Zij was op weg naar de wijk Stadshagen. Zij fietste kort daarvoor vanuit het centrum van de stad in de richting van de wijk Stadshagen.

Op het fietspad bij het tunneltje onder de kruising van de Mastenbroekerallee met de Middelweg en het fietspad van de Holtenbroekerdijk, werd zij door haar belager, die achter haar aan kwam fietsen, van haar fiets getrokken. Het slachtoffer is via de Lassuslaan, Palestrinalaan over het fietspad van de Bellinistraat naar de Middelweg gereden. Het wordt niet uitgesloten, dat de dader het slachtoffer is gevolgd.

Signalement
De dader is een donkergetinte man van ongeveer 23 à 24 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 à 1.80 m lang en heeft heel kort haar met een paar 15 tot 20 cm lange vlechtjes. Hij had geen snor of baard. Hij had opvallend grote bruine ogen. De man sprak gebrekkig Nederlands. Hij was die nacht gekleed in een bruine of donkergroene jas met een soort bontkraagje over de capuchon. Hij droeg een spijkerbroek, waarvan de kleur onbekend is. De dader reed op een herenfiets waarvan de kleur mogelijk lichtgrijs is.

Getuigenoproep
Door het Openbaar Ministerie in Zwolle is een beloning van € 10.000,— uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de verdachte van dit misdrijf. Mensen die mogelijk wat gezien of gehoord hebben, dat verband kan houden met dit ernstige zedenmisdrijf of die misschien de verdachte kennen, wordt gevraagd contact op te nemen met het onderzoeksteam van de politie, bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844.
Voor eventuele anonieme meldingen of tips kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem onder het gratis nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):