vrijdag, 16. juni 2006 - 10:05

€ 23.000,- voor roze homo-zorgpolis

Tilburg

Embrace Pink heeft ruim € 23.000,- subsidie gekregen om de komende anderhalf jaar te besteden aan homo-emancipatie. Embrace Pink wil, samen met een zorgverzekeraar, een zogenoemde Roze Polis ontwikkelen, een verzekering specifiek voor homoseksuelen, biseksuelen en lesbiennes.

De organisatie gaat daarnaast de komende anderhalf jaar een breed aanbod creëren voor mensen met vragen over homo- of biseksualiteit. De nadruk komt daarbij te liggen op emancipatie en maatschappelijke participatie en het bereiken van een brede doelgroep, nadrukkelijk ook allochtonen. Om dat te realiseren zal intensief worden samengewerkt met het Opvangcentrum Asielzoekers.

Op maandag 12 juni heeft wethouder Gon Mevis (Emancipatie) de besturen van beide organisaties persoonlijk verteld dat het college heeft gekozen voor de offerte van Embrace Pink. Mevis: “Soms moet het college lastige keuzes maken, dit is er één van. Een meervoudige offerteprocedure is een goede manier om de plannen van de beide organisaties zorgvuldig te kunnen vergelijken. De organisaties hebben een interessant en omvangrijk aanbod bedacht voor het beschikbare geld, maar de offerte van Embrace Pink is net iets beter�. De gemeente sluit daarom een subsidiecontract af met Embrace Pink voor de tweede helft van 2006 en 2007.
Provincie:
Tag(s):