donderdag, 2. februari 2006 - 12:02

a-Sociaal rijgedrag kost rijbewijs

Almelo

Surveillerende politieagenten zien woensdag 1 februari rond 18.00 uur op de Weezebeeksingel in Almelo twee personenauto’s met hoge snelheid achter elkaar aanrijden. De agenten zetten de achtervolging in. De twee auto’s rijden de A35 op. Op een gegeven moment wordt een snelheid van 151 km per uur gemeten. De twee bestuurders nemen de afslag Hengelo-Zuid en rijden in de richting van de Diamantstraat. Bij stoplichten staan zij stil bij het rode verkeerslicht.

Als het licht op groen springt, geeft een van de bestuurders zoveel gas dat de wielen van de auto beginnen te spinnen. Met gierende en rokende banden rijdt hij weg en kan nauwelijks zijn macht over het stuur bewaren. Een automobilist moet uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Bij een volgend verkeerslicht, vertoont de bestuurder hetzelfde rijgedrag.

De agenten geven de bestuurders van beide auto’s op de Haaksbergerstraat een stopteken waaraan zij voldoen. Een van de hen, een 22 jarige Hengeloër, krijgt een boete van € 120,- wegens de snelheidsovertreding. De andere bestuurder, een 20 jarige Hengeloër die bij de verkeerslichten met gierende banden wegreed en door zijn rijgedrag het verkeer ernstig in gevaar bracht, krijgt proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):