woensdag, 8. maart 2006 - 19:58

A1 Grand Prix naar Zandvoort

De A1 Grand Prix raceklasse, waarin Jos Verstappen de eer van ons land verdedigt, komt zo goed als zeker naar Circuit Park Zandvoort. De race zal medio oktober 2006 plaatsvinden.

De bestuurders van het circuit zijn al sinds december 2005 in onderhandeling met sjeik Maktoem. Volgens een woordvoerder van het circuit is de overeenkomst nagenoeg rond en worden op dit moment de laatste details besproken.

Waar de woordvoerder van het circuit nog enige voorzichtigheid in acht nam, bleek circuitdirecteur Hans Ernst al volledig overtuigd van de komst van de nieuwe raceklasse. In het blad van de Kamer van Koophandel liet hij het volgende weten:

''Het is heel bijzonder dat we de A1 Grand Prix in huis hebben kunnen halen. Het is namelijk een enorme publiekstrekker en een opsteker voor het bedrijfsleven in en om Zandvoort, waar in oktober het toeristenseizoen afloopt. Daarnaast trekt de race miljoenen televisiekijkers, een geweldige promotie voor het circuit." Ernst verwacht circa 70.000 bezoekers tijdens de race.

Provincie Noord-Holland heeft inmiddels een vergunning afgegeven voor de uitbreiding van het aantal racedagen op het circuit. Buurgemeente Bloemendaal heeft echter bezwaar aangetekend tegen die beslissing, waardoor de Raad van State het laatste woord heeft. Die neemt waarschijnlijk deze maand al een beslissing. Naar verwachting zal de vergunning worden goedgekeurd.

De A1 Grand Prix organisatie wilde nog niet op het nieuws reageren. "We zijn momenteel bezig met het samenstellen van de kalender voor seizoen 2006/2007. Tegen de tijd dat er iets te melden valt zullen we dat direct wereldkundig maken."
Categorie:
Tag(s):