dinsdag, 18. april 2006 - 15:01

Óók Piece of the Rock door naar kwartfinales van Zuid-Holland

Rotterdam

Drie zeer sterke coverbands en een in ruime getale opgekomen publiek zorgden vrijdag jongstleden wederom voor een echte ‘The Clash of the Cover Bands’-avond in het Rotterdamse Plan C. Met Charge Me Up kreeg de avond een uitstekende winnaar die nog veel van zich zal gaan laten horen tijdens deze jaargang van ‘The Clash of the Cover Bands’.

In de grootste coverbandcompetitie die Nederland rijk is, streden afgelopen vrijdag 14 april opnieuw drie coverbands in ‘The only road to Paradiso’ om een plaats in de regionale kwartfinales van Zuid-Holland. Én met succes voor twee van de drie deelnemende bands.

De muzikale aftrap werd na de aankondiging van initiatiefnemer en organisator John Van den Borne verzorgd door Charge Me Up. Deze coverbandformatie uit Warmond telt ‘slechts’ 4 muzikanten, maar wel uitsluitend zeer kundige en professionele muzikanten. Met alternatief Rock-repertoire van onder meer Audioslave, Skunk Anansie en Faith No More zorgden zij voor een prima begin van de avond.

Na een korte ombouw maakte ZonicBoom uit Den Haag haar opwachting. Hoewel de bezoekers in Plan C getrakteerd werden op een gevarieerd repertoire met o.a. Madonna, Michael Jackson, INXS en Simple Minds, kwam er het er technisch gezien deze avond niet helemaal uit bij deze Haagse artiesten.

De laatste van het trio coverbands dat haar kunsten mocht vertonen, was Piece of the ROCK uit Brielle. Ondanks een smalle bezetting, Piece of the ROCK wordt gevormd door 4 muzikanten, werden technisch lastige nummers van Aerosmith, ELO en Robert Palmer op vakkundige wijze gecoverd en vol overtuiging neergezet in het zeer gezellige Plan C. Ondanks dat de voortreffelijke zanger halverwege de set zijn stem ‘opblies’, kon Piece of the ROCK toch tevreden terugkijken op een heerlijke drie kwartier met Rock.

Terwijl de bands en hun fans onder het genot van een lekker drankje terug konden kijken op hun eigen optreden en die van de andere bands, ging de vakjury in beraad over de uitslag en werden de publieksstemmen geteld. Deze telling leerde dat Charge Me Up uit Warmond deze avond de Public’s Favourite werd, maar ook door de vakjury als beste band werd uitgeroepen! Zodoende hebben zij zich met deze ‘dubbel’ geplaatst voor de kwartfinales van Zuid-Holland, die later dit jaar eveneens in Plan C plaatsvinden en waarbij zij opnieuw de nodige tegenstand van andere top coverbands kunnen verwachten.

Feest was het ook voor Piece of the ROCK. Hoewel hun optreden niet helemaal vlekkeloos verliep, zag de vakjury in deze formatie wel zeer grote kwaliteiten, zodat besloten werd om Piece of the ROCK een Wild-Card toe te kennen, zodat óók zij opnieuw hun kunsten mogen vertonen in de kwartfinales!

Op vrijdag 21 april staat de volgende voorronde voor Zuid-Holland op het programma, wederom in Plan C. Dan maken de volgende 3 coverbands hun opwachting in ‘The only road to Paradiso’.
Provincie:
Tag(s):