maandag, 15. mei 2006 - 11:38

Aan de slag met uitstallingen

Goes

De afgelopen weken hebben de toezichthouders van de gemeente Goes een rondje gemaakt om de binnenstad-ondernemers te herinneren aan het uitstallingenbeleid, dat vanaf 1 januari voor heel de binnenstad geldt. Ook de komende tijd besteden zij hier extra aandacht aan.

Ondernemers en de gemeente staan er samen voor om het aanzien van de binnenstad kwalitatief duurzaam te verbeteren. De kwaliteit en uitstraling en daarmee de aantrekkelijkheid van de binnenstad kunnen de gemeente en ondernemers daarmee samen vasthouden.

Goes vestigt daar nu weer de aandacht op. Ondernemer in de binnenstad Anthoni Fierloos van boekhandel Het Paard van Troje vindt het prettig dat er weer belangstelling voor is. Hij vindt het nieuwe uitstallingenbeleid een hele verbetering. Hij vond het in het begin wel lastig om de uitstallingen anders neer te gaan zetten, maar met een praktische indeling hebben ze de ruimte goed weten te benutten.

Het Paard van Troje gebruikt nu bijvoorbeeld de ruimte in het portiek, heeft speciaal ramen laten maken voor het tentoonstellen van spullen en heeft hoge rekken aangeschaft. Op deze manier kunnen ze hun spullen kwijt en is het straatbeeld rustiger geworden. De toezichthouders zijn ook tevreden met de aanpak. Vorig jaar zijn ze begonnen met het aanspreken van de ondernemers op het plaatsen van uitstallingen. Ze hebben nu regelmatig contact en dit verloopt goed.


De regels voor de uitstallingen zijn vastgelegd in het kwaliteitshandboek dat in samenspraak met de binnenstadpartners is vastgesteld. Meer informatie over het kwaliteitshandboek is te vinden op de website www.goes.nl en in de laatste binnenstadsnieuwsbrief die verkrijgbaar is bij de receptie of op te vragen via telefoonnummer 24 96 00.
Provincie:
Tag(s):