zondag, 17. september 2006 - 15:59

'Aan de voet van die oude Wester'

Amsterdam

Zateragavond is in Amsterdam de 31ste editie van het Jordaanfestival van start gegaan. Het festival is een eerbetoon aan het Amsterdamse levenslied. Ongegeneerd meegalmen met al die bekendende Amsterdamse nummers, aan de voet van de Westertoren.

Oorspronkelijke duurde het festival drie dagen maar dit jaar is het ingekrompen naar twee. Dit had te maken met de klachten van omwonenden over overlast, lawaai en wildplassers. Er werd dan ook frequent omgeroepen om bij hoge nood vooral de urinoirs op te zoeken of het gewoon te 'laten lopen'. Dit om de overlast te beperken en een volgende editie van het festival mogelijk te maken.

Wederom was er een bomvol programma, met daarin bekende artiesten als Mick Harren, Wolter Kroes, Marianne Weber, Robert Leroy, Peter Beense en nog vele anderen.

Vele duizenden liefbhebbers togen zaterdagavond naar de Westermarkt om de optredens met eigen ogen te aanschouden en luidkeels mee te zingen.

Toen om 22.00 uur de stroom uitviel tijdens het optreden van Robert Leroy, was het dan ook het publiek dat luidkeels 'O Johnny zing een liedje voor mij alleen' inzette en dat volhield tot het euvel verholpen was.

De avond was een groot succes en ook vandaga is er weer van alles te beleven op het podium aan de Westermakt. Het festival duurt nog tot 23.00 uur.
Provincie:
Tag(s):