vrijdag, 10. februari 2006 - 14:45

Aanbesteding rioolgemaal Overberg rechtmatig

Amerongen

De aanbesteding van rioolgemaal Overberg is rechtmatig. De Rechtbank in Arnhem heeft het bezwaar van een Arnhems aannemingsbedrijf niet gegrond verklaard. Het bedrijf spande een kort geding aan tegen Waterschap Vallei & Eem omdat het waterschap een ander bedrijf de opdracht voor de bouw van een nieuw rioolgemaal had gegeven.

Het Arnhemse bedrijf schreef lager in bij de aanbesteding, maar kreeg de opdracht niet omdat het niet over alle vereiste kwaliteitscertificaten beschikt. Het bedrijf maakte bezwaar en spande een kort geding aan.

Het maakte echter veel te laat bezwaar tegen de gunning aan een ander bedrijf. Dat is de uitspraak van de rechter bij dat kort geding. Het kort geding had voor 14 november moeten worden aangespannen. Pas vier weken nadat die termijn was verstreken klopte het Arnhemse bedrijf bij de Rechtbank aan.

Het Arnhemse bedrijf was weliswaar goedkoper, maar voldoet volgens het waterschap niet aan alle eisen. Het bedrijf beschikt niet over een bepaald veiligheidscertificaat. Dat was reden voor het waterschap om voor het Culemborgse bedrijf Aqua Systems te kiezen.
Provincie:
Tag(s):