vrijdag, 14. juli 2006 - 13:58

Aangehouden na bedreiging met mes

Almelo

Twee in burger surveillerende politiemensen waren bij toeval getuige van een bedreiging op donderdag 13 juli om 20.05 uur. Deze bedreiging vond plaats op een terras aan de Grotestraat in Almelo. De agenten hoorden vanaf het terras een jonge vrouw angstig schreeuwen om de politie te bellen. De aandacht van de agenten ging toen onmiddellijk naar een jongen, die vlak bij de vrouw op het terras in een dreigende houding stond met een mes in zijn hand.

De agenten aarzelden geen moment en overmeesterden de verdachte, terwijl zij zich als politie bekend maakten. De verdachte wist zich echter los te rukken en bedreigde daarbij een van de agenten met het mes. Daarna zag hij kans te ontkomen.

De vrouw die aanvankelijk bedreigd was, wenste bij nader inzien geen aangifte te doen, omdat de verdachte een bekende van de familie betreft. Later die avond meldde de verdachte, een 17 jarige Almeloër zich aan het bureau. De verdachte is aangehouden wegens bedreiging van de politiemensen en in verzekering gesteld. De politie heeft hem voor nader verhoor opgesloten.
Provincie:
Tag(s):