zondag, 21. mei 2006 - 20:41

Aangehouden na vernielen groot aantal auto’s

Almelo

Zondagmorgen 21 mei werd om ongeveer 04.15 uur door getuigen gemeld dat door een jongen op een fiets auto’s werden vernield bij het waterschapsgebouw aan de Kooikersweg in Almelo. De jongen, een 18 jr. Almeloer, kon even later aan de Bakspieker worden aangehouden en werd door de getuigen herkend. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten.

Aan drie auto’s bij het waterschapsgebouw, die alle drie eigendom zijn van het Waterschap Regge en Dinkel, werden diverse vernielingen geconstateerd. Spiegels waren eraf, deuken erin getrapt, ruitenwissers omgebogen en diverse krassen in de lak van de auto’s gemaakt. In een eerste verklaring vertelde hij direct al dat hij ook aan de Wierdensestraat, de Aastraat en in de omgeving van de Rohofstraat in Almelo een groot aantal vernielingen aan auto’s had gepleegd.

Na onderzoek bleek dat aan de straten die door de 18 jr. waren genoemd, tussen de 30 en 35 auto’s stonden waar vernielingen aan werden geconstateerd. Op deze auto’s is een brief achter gelaten door de politie met het verzoek om zich voor aangifte te melden. Over het waarom van deze vernielingen wordt een onderzoek ingesteld, de 18 jr. is zondag de 21e mei i.v.m. dit verdere onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):