donderdag, 9. februari 2006 - 10:18

Aangehouden TBS-er weer op vrije voeten

Roermond

De 21-jarige gesignaleerde TBS-er die op dinsdagavond door de politie van Brabant-Noord werd aangehouden toen hij met hoge snelheid op de A50 reed, is weer op vrije voeten, dit maakt het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

Op 20 augustus 2004 is hij veroordeeld tot TBS met voorwaarden. Er zijn dus bepaalde voorwaarden gesteld. Dit betekent dat hij zich in een bepaalde kliniek moet laten behandelen zolang de behandelaars dat ook in overleg met de Reclassering nodig achten. De man dient zich hierbij te houden aan de aanwijzing van de behandelaar. Wanneer hij zich hier niet aan houdt, dan zou de Rechtbank kunnen bevelen dat de man alsnog vanuit overheidswege zal worden verpleegd.

Op woensdag 8 februari 2006 heeft de officier van justitie van parket Roermond besloten dat de man in vrijheid wordt gesteld. De man staat onder het toezicht van de Reclassering. De officier van justitie zal een vordering doen bij de Rechtbank om de voorwaarden te wijzigen. In de vordering zal als nieuwe voorwaarde worden voorgesteld behandeling in een andere kliniek.
Provincie:
Tag(s):