donderdag, 5. oktober 2006 - 18:29

Aangehouden wegens poging tot doodslag

Hengelo

Bij de politie werd op woensdag 4 oktober omstreeks 21.10 uur gemeld dat er een aantal personenauto’s waren aangereden op de Jan van der Nootstraat in Enschede. De dader was daarna in zijn auto doorgereden. Op weg naar deze melding werd gemeld dat er op de Zwavertsweg een auto over de kop was gegaan en dat het goed mogelijk was, dat het hier om de doorgereden auto zou gaan.

Op de Zwafertsweg trof de politie een zwaar beschadigde auto aan, met daarbij een 22-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Hengelo. De 26-jarige vrouw verklaarde dat een 30-jarige Hengeloër, een ex van haar, de veroorzaker was van deze schade.

Zij zou in de Anna Bijnstraat bij de 22-jarige in de auto zijn gestapt en vanaf dat moment door de 30-jarige gevolgd. Daarbij had de 30-jarige meerdere keren geprobeerd het tweetal in hun auto klem te rijden en hen schreeuwend met de dood bedreigd.

Op de hoek van de Jan van der Nootstraat/Wellekenstraat was de 30-jarige met zijn auto tegen de achterkant van de auto van het tweetal gereden, waardoor de 22-jarige tegen een geparkeerde auto aan reed.

De 26-jarige vrouw en de 22-jarige man zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en konden na behandeling naar huis.

De politie wist de 30-jarige in de woning van familieleden in Enschede aan te houden. Wegens poging tot doodslag dan wel zware mishandeling is de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Een nader onderzoek wordt ingesteld.
Provincie:
Tag(s):