dinsdag, 14. november 2006 - 12:14

Aanhouding na onderzoek in mishandelingzaak

Enschede

Een 51-jarige Enschedeër werd op dinsdag 26 september jl. aan de Groot Bruninkstraat in zijn woonplaats ernstig mishandeld. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in waarbij ondermeer gebruik werd gemaakt van de opsporingsprogramma’s “Onder de Loep� van RTV Oost en “Opsporing Verzocht� van de AVRO.

Naar aanleiding van dit onderzoek werd dinsdagmorgen 14 november een 16-jarige Enschedese jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht mede verantwoordelijk te zijn voor deze mishandeling. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De 16 jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Man ernstig mishandeld
Enschede
Op dinsdag 26 september werd omstreeks 21.35 uur een ernstige mishandeling gemeld bij de politie. Deze mishandeling vond plaats aan de Groot Bruninkstraat, op het fietspad aan de achterzijde van de woningen aan de Boerskottenhoek in Enschede. Het slachtoffer, een 51-jarige Enschedeër, wandelde op dat moment met zijn hond op genoemde plaats, toen hem twee mannen tegemoet liepen. Een van de mannen sloeg de 51-jarige met een stuk hout tegen zijn hoofd en lichaam. De tweede man hield een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gericht op de 51-jarige en dreigde hem daarmee dood te schieten. De 51-jarige ging er toen hardlopend vandoor en kwam met een bloedend hoofd en verward bij zijn woning aan. Daarop is een ambulance gebeld en werd de man voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.
Provincie:
Tag(s):