dinsdag, 17. januari 2006 - 12:53

Aanhouding zedenmisdrijf 13-jarig meisje

Oudwoude

In de zedenmisdrijfzaak in Oudwoude waarbij een 13-jarig meisje met geweld sexueel is misbruikt, heeft de politie maandagavond een 25-jarige inwoner van Kollumerland aangehouden. De politie kwam de verdachte op het spoor door een combinatie van het nauwkeurige signalement dat door het slachtoffer gegeven werd, een aantal tips vanuit diverse geledingen van de Friese samenleving en het rechercheonderzoek.

De woning van de verdachte is onder leiding van de rechter-commissaris door de politie doorzocht. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld voor de duur van drie dagen.

Het blijkt dat het misdrijf plaats vond op twee kilometer van de plek waar Marianne Vaatstra bijna zeven jaar geleden werd verkracht en vermoord.

Over een mogelijk verband met de zaak-Vaatstra wil de politie niets zeggen. Wel zal het DNA van de verdachte worden vergeleken met het DNA dat in andere onopgeloste zaken verkregen is, zoals die van Marianne Vaatstra.

De familie Vaatstra leeft al zeven jaar in onzekerheid over wie hun dochter Marianne vermoord heeft. De vader van Marianne zou dan ook gezegd hebben dat hij blij zal zijn als blijkt dat deze verdachte tevens de moordenaar van zijn dochter blijkt te zijn.

Het onderzoek met het 25 mensen tellende rechercheteam gaat in volle omvang door. De ruim 40 binnengekomen tips worden allemaal nagetrokken, het technisch onderzoek naar sporen vindt plaats, het buurtonderzoek wordt vandaag en morgen voortgezet en getuigen en de verdachte worden gehoord.

De politie blijft getuigen oproepen zich alsnog te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844.

lees ook:13-jarig meisje in het bos met geweld sexueel misbruikt
Provincie:
Tag(s):