zaterdag, 25. maart 2006 - 11:04

Aanhoudingen bij Internationale drugsactie

De politie Zeeland heeft afgelopen vrijdagavond in Terneuzen deelgenomen aan een grote internationale drugsactie. Bij deze actie werden uit 58 voertuigen, 142 personen gecontroleerd op het in het bezit hebben van drugs.

Van deze gecontroleerde personen bleken 97 in het bezit te zijn van softdrugs die dan ook in beslag werden genomen. 36 personen hadden meer dan 5 gram op zak waarvan 29 personen ter plaatse de schikking van 100 euro betaalden. De anderen kregen een dagvaarding uitgereikt.

Tijdens deze actie werden nog een aantal verboden wapens in beslaggenomen waaronder 2 messen, 1 wapenstok en een katapult. In totaal werd voor ruim 3000 euro aan boetes geïnd. De verdovende middelen die in beslag werden genomen tijdens deze actie waren 9 space cakes, 27 joints, 37 gram hashish en 493 gram hennep.

Bij de internationale drugsactie in Breda en omgeving zijn donderdagavond al in totaal negen verdachten, zeven mannen en twee vrouwen, aangehouden. Het betreft een 25-jarige Bredanaar die verdacht wordt van het dealen van cocaïne. Drie van zijn koeriers uit Breda (22, 23 en 35 jaar) en de vriendin van een van hen (een 21-jarige Bredase) werden eveneens aangehouden.

Bij huiszoekingen in woningen in Breda, Etten-Leur en Terheijden zijn enkele honderden grammen cocaïne, een nepvuurwapen, een vuurwapen en enkele tienduizenden euro’s in beslaggenomen. Ook vier afnemers van de dealer werden aangehouden tijdens de actie; het betreffen inwoners van Hank (23 jaar), Terheijden (25 jaar), Rotterdam (een 33-jarige vrouw) en het Zuid-Hollandse Rijswijk (38 jaar).

Alle verdachten, uitgezonderd de man uit Terheijden, zitten nog vast. De drugsactie is gestart op basis van informatie die bij de politie binnenkwam; er waren donderdagavond circa veertig agenten bij betrokken.
Provincie:
Tag(s):