zondag, 10. december 2006 - 16:02

Aanhoudingen bij schietincident Ede

Ede

De politie van Ede heeft zondagochtend 10 december vier verdachten aangehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van een schietincident, dat omstreeks 7.45 uur bij de politie werd gemeld.Voor zover nu bekend zijn er bij het incident geen gewonden gevallen. Het schietincident speelde zich af rond de Wijenburg in Ede, een groenstrook in een woonwijk.

Naar aanleiding van de schietpartij zijn een 19-jarige man uit Doorn en een 22-jarige inwoner uit Ede aangehouden. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld. Korte tijd na het incident zijn in de omgeving nog een 28- en een 31-jarige man uit Ede aangehouden. Zij bemoeiden zich nadrukkelijk met de gang van zaken rond de afgezette plaats delict. Daarbij kon hun identiteit niet behoorlijk worden vastgesteld.

Direct na het incident zijn de technische recherche en een speurhondgeleider van de politie een onderzoek naar de toedracht begonnen. Over hun bevindingen worden op dit moment geen mededelingen gedaan. Dat geldt ook voor de verklaringen van de verdachten. Resultaten daaruit worden niet gemeld, omdat het onderzoek nog maar net is begonnen. Vragen over motief en toedracht kunnen op dit moment dan ook nog niet worden beantwoord.
Provincie:
Tag(s):