maandag, 25. september 2006 - 14:00

Aanhoudingen in XTC-onderzoek

Schinveld

In de nacht van donderdag 21- op vrijdag 22 september heeft de politie twee inwoners van Schinveld aangehouden die worden gezien als sleutelfiguren in een criminele organisatie die zich bezig houdt met de productie van XTC. Dit meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

In verband met het onderzoek werden een garage aan de Tuinstraat in Heerlen en een woning aan de Kanunnik van Nuijsstraat en aan de Pastoor Greymansstraat in Schinveld doorzocht. Datzelfde gebeurde ook met een vrachtauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats in Brunssum.

Bij deze doorzoekingen werden onder meer enkele tienduizenden XTC pillen, circa 150 kg. amfetamine, ruim 5000 liter chemicaliën die nodig zijn voor met maken van XTC en laboratoriumbenodigdheden in beslag genomen. De hoeveelheid aangetroffen grondstoffen was genoeg voor de productie van miljoenen XTC pillen.

De twee verdachten, 40 en 42 jaar, zitten nog vast. Het onderzoek dat onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie Maastricht staat, is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten, zo meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):