zaterdag, 8. april 2006 - 16:50

Aanhoudingen in zaak Brunssumse videotheekhouder

Maastricht

De politie heeft afgelopen woensdag en vrijdag in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Jo Post twee personen aangehouden. Zij worden er van verdacht op 24 oktober vorig jaar de Brunssumse videotheekhouder in zijn woning in Brunssum om het leven te hebben gebracht. Dit meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

De twee aangehouden personen zijn een man van 39 jaar uit Kaatsheuvel en een 38-jarige vrouw uit Roermond. De vrouw werd al eerder door justitie als verdachte in deze moordzaak aangemerkt. Zij is vorige maand, één dag voordat de rechtbank de strafzaak tegen haar zou behandelen, in vrijheid gesteld.

Justitie stelde destijds te weinig wettig en overtuigend bewijs in haar zaak aan de rechtbank te kunnen presenteren en wilde geen risico lopen dat de vrouw zou worden vrijgesproken. De vrouw werd wel nog steeds als verdachte beschouwd.

Justitie in Maastricht wil geen verdere toelichting geven op de aanhouding van deze twee personen.

De rechter-commissaris in Maastricht heeft afgelopen vrijdag de man voor twee weken in bewaring gesteld. De vrouw wordt maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):