vrijdag, 14. juli 2006 - 14:21

Aanhoudingen na massaal proletarisch winkelen

Enschede

Donderdagavond 13 juli rond de klok van kwart over acht werden zeven personen aangehouden op de Langestraat in Enschede. Zij worden ervan verdacht donderdag aan het eind van de middag en begin van de avond winkeldiefstallen te hebben gepleegd in minimaal zeven winkels in de Enschedese binnenstad. Op het moment van aanhouding had de groep een aantal tassen bij zich, vol met kleding die vermoedelijk allemaal van diefstal afkomstig is.

De zeven personen, een man uit Enschede van 53 jaar, een Enschedese vrouw van 44 jaar, een vrouw uit Oldenzaal van 38, een Oldenzaalse man ook van 38 jaar en drie kinderen van 8, 11 en 13 jaar werden meegenomen naar het bureau.

Uit een eerste onderzoek aan het bureau bleek dat de 53 jr. Enschedeër, de 44 jr. Enschedese en de 38 jr. vouw uit Oldenzaal als hoofddaders konden worden gezien. Zij zijn dan ook opgesloten en in de loop van vrijdag de 14e juli voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De drie kinderen en de 38 jr. man uit Oldenzaal zijn na verhoor, gezien hun jeugdige leeftijd en het geringe aandeel in de diefstallen, weer heengezonden.
Provincie:
Tag(s):