donderdag, 12. oktober 2006 - 12:56

Aanhoudingen na miljoenenfraude hypotheken

twente

De politie Twente heeft sinds april 2006 vier verdachten aangehouden naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar hypotheekfraude. De fraude werd vermoedelijk gepleegd met valse werknemersverklaringen en salarisspecificaties van onder andere een bedrijf in Oldenzaal dat voor institutionele beleggers onroerend goed beheert. Onder de vier aangehouden verdachten bevinden zich ook de directeur en de (ex-)directeur van deze onderneming.

De aangehouden mannen worden er onder andere van verdacht dat zij met hulp van valse documenten in totaal vijftien hypothecaire leningen hebben verkregen. De waarde van deze leningen bedraagt enige miljoenen euro’s.

In het onderzoek kwam ook verduisteringen van gelden aan het licht, gepleegd tegen meerdere verenigingen van huiseigenaren. Dit geld, dat door huiseigenaren wordt gereserveerd voor reparaties, onderhoud en service, was bij de frauderende onderneming in beheer. De totale waarde van deze verduisteringen bedraagt enige tonnen euro’s.

Het rechercheteam van de politie heeft bij de frauderende onderneming en zijn (ex-)directeur beslag kunnen leggen op banksaldi, contant geld en enige roerende zaken met een waarde van enkele honderdduizenden euro’s.

Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.
Het Oldenzaalse bedrijf is inmiddels failliet verklaard. De directeuren zitten in voorarrest.

De verdachten zijn een 39-jarige man (de ex-directeur) uit Enschede, zijn 44-jarige vriendin uit Emmen, een 38-jarige man uit Enschede en een 54jarige man (de directeur) uit Enschede, doch verblijvende in Duitsland.
Provincie:
Tag(s):