zondag, 15. januari 2006 - 12:28

Aanhoudingen na valse bommelding McDonalds

Weert

Twee inwoners van Weert zijn afgelopen vrijdag en zaterdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de valse bommelding die in de nacht van 2 op 3 januari plaatsvond bij een McDonaldsvestiging aan de Randweg West. Het gaat om twee mannen van 38 en 22 jaar oud, meldt de politie zondag.

De politie stelde nader onderzoek in nadat die nacht rond 01.00 uur de bommelding binnenkwam. Het gebied rondom het restaurant werd afgezet en er werden bomverkenners en een explosievenhond ingezet om het pand en de omgeving te controleren op een mogelijk explosief. Er werd niets aangetroffen, waarna het pand rond 03.00 uur weer vrijgegeven werd. Het politieonderzoek dat volgde, leidde ertoe dat vrijdag de 38-jarige man in zijn woning werd aangehouden en de 22-jarige op het bureau werd aangehouden nadat hij zich daar op verzoek had gemeld.

Beiden zijn verhoord en in afwachting van de verdere afwikkeling van de zaak in vrijheid gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen of de mannen daadwerkelijk in verband kunnen worden gebracht met de valse melding.
Provincie:
Tag(s):