maandag, 20. november 2006 - 13:23

Aanhoudingen na verstoring openbare orde

Leiden

De politie in Leiden heeft in de nacht van zaterdag op zondag met assistentie van twee hondengeleiders opgetreden na ongeregeldheden op de Breestraat. Even na 01.00 uur zondagnacht werd gemeld dat een groep van ongeveer 150 personen een uitgaansgelegenheid binnen wilde. Omdat deze zaak al te vol was heeft de portier geen mensen meer toegelaten.

Dit was aanleiding voor de groep om de deur te bestormen. Dit had tot gevolg dat er hard geduwd werd waardoor mensen in de groep in het nauw kwamen te zitten.

Om erger te voorkomen werd het publiek meerdere keren aangeroepen via de megafoon om zich te verwijderen. Hieraan werd echter niet voldaan, waarna de aanwezige agenten met onder andere de politiebikes een linie hebben gevormd om het publiek weg te leiden in de richting van het Rapenburg. Inmiddels was de groep gegroeid naar zo’n 300 personen die zich niet wenste te verwijderen.

Hierop zijn er charges uitgevoerd waarbij de wapenstok werd gebruikt en er een politiehond werd ingezet. Twee Leidenaren van 16 jaar en een Warmonder van 22 jaar werden aangehouden. De Warmonder liep daarbij een bijtwond op. Een toevallige voorbijgangster, een 16 jarige fietsster uit Rijnsburg liep door het gedrang eveneens bijtwonden op door een politiehond. Ambulancepersoneel hebben de verwondingen van de twee personen behandeld.
Provincie:
Tag(s):