zaterdag, 11. maart 2006 - 12:57

Aanhoudingen na voetbalwedstrijd

Enschede

Vrijdagavond 10 maart, na afloop van de voetbalwedstrijd Twente-NAC, vertrokken vele supporters vanaf het Station Drienerlo met de trein. Toen een trein op het punt stond te vertrekken, de deuren waren reeds gesloten, vond een 18 jarige jongen uit Nijverdal het nodig om op een zogenaamde trippelklep van de trein de trappen. Hierdoor ontstond hetzelfde effect als bij het trekken aan een noodrem. De trein kon niet verder. Op aanwijzen van getuigen kon deze 18 jarige worden aangehouden. De overvolle trein werd door het voorval geruime tijd opgehouden, hetgeen voor de reeds ingestapte passagiers geen pretje was.

Een 23 jarige man uit Tubbergen wilde zich met de aanhouding van de 18 jarige bemoeien en deze verhinderen. Ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Een 16 jarige jongen uit Nijverdal reageerde zijn woede over het niet vertrekken van de trein af op de politiemensen en begon deze uit te schelden. Ook hij mocht, nadat hij was aangehouden, mee naar het bureau.
Na zijn verhoor werd hij onder ouderlijk gezag gesteld en is door zijn vader opgehaald. Proces-verbaal van belediging wordt tegen hem wordt opgemaakt.

De beide anderen zijn voor de rest van de nacht opgesloten. Zaterdagmorgen zijn beiden afgehoord. De 18 jr. door de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging en voor het trappen op de trippelklep (noodrem).
De 23 jarige werd, omdat hij militair is, overgedragen en afgehoord door de Koninklijke Marechaussee is. Aan hem werd een dagvaarding uitgereikt. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de militaire rechter.
Provincie:
Tag(s):