donderdag, 27. april 2006 - 23:24

Aanhoudingen poging tot doodslag

Almelo

De politie heeft woensdagavond 26 april twee verdachten aangehouden wegens poging tot doodslag op een 32 jarige fietser uit Almelo. Een en ander vond plaats tijdens een verkeersincident. De aangehouden mannen zijn twee Almeloërs van 27 en 22 jaar.

Aanleiding was een verkeersincident die dag, Omstreeks 18.15 uur fietste een 32 jarige man uit Almelo over de Rembrandtlaan in Almelo waar hij de rijbaan overstak. Op dat moment naderde hem een auto, die vol op de rem moest. De 27 jarige automobilist stopte, stapte uit, belde een vriend en kwam vervolgens met een schroevendraaier op de 32 jarige af. Deze laatste gooide uit verweer zijn fiets van zich af in de richting van zijn belager. Op datzelfde moment werd de 32 jarige fietser van achteren aangereden door een auto, bestuurd door de 22 jarige. De man viel daarbij voorover. De 27 jarige probeerde hem toen weer met de schroevendraaier te steken, maar de man kon daaraan ontkomen door hard weg te rennen. Zijn beide belagers gingen er daarna vandoor.

Terwijl de politie ter plaatse was, verscheen de 27 jarige in zijn auto in de omgeving. Hij werd door een getuige herkend, waarop de politie de verdachte kon aanhouden.
Kort daarop meldde zich de 22 jarige aan het bureau om een aanrijding te melden. Het betrof de auto die de 32 jarige had aangereden. De politie hield daarop ook deze verdachte aan.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):