maandag, 27. februari 2006 - 13:05

Aanhoudingen tijdens carnaval

Soest

De politie heeft zondagmorgen 26 februari, om 01.05, een 15-jarige inwoner van Soest aangehouden voor mishandeling en verzet tegen de agenten. De politie werd gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Bosstraat waar gevochten zou worden. In de gelegenheid vierden een groot aantal mensen het carnavalsfeest en had de verdachte een conflict gekregen met een aantal andere bezoekers.

Tijdens een escalatie van dit conflict werd over en weer aan elkaar getrokken en geduwd en probeerden de agenten en de portiers de partijen te scheiden. De jongen werd gesommeerd het pand te verlaten maar dit weigerde hij waarna hij opnieuw een confrontatie zocht met de andere bezoekers. De jongen, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd hierna aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau.



Een tweede verdachte, een 17-jarige inwoonster van Soest, zocht tijdens de onrustige situatie ook de confrontatie met andere bezoekers. Ook zij werd gesommeerd zich te verwijderen maar gaf geen gevolg aan dit bevel. Bij de aanhouding verzette ook deze vrouw zich heftig en werd een van de agenten op haar neus geslagen. De Soesterse werd geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De agente heeft zich voor haar letsel laten onderzoeken in het ziekenhuis. Haar neus bleek te zijn gekneusd.
Provincie:
Tag(s):